Temperatuurregelaar met PID

Temperatuurregelaar met PID

Voor Precious Plastic worden diverse machines verwarmd tot bijvoorbeeld 210-260 graden Celsius om plastic te smelten of wel tot 1000 gaden Celsius om gietmallen af te bakken of uit te stoken.  Hiervoor worden diverse modellen PID regelaars gebruikt in combinatie met SSR ( Solid state relais)  en een voor het project geschikte thermocouple (K, T, J en PT100 bijvoorbeeld) deze temperatuursensors variëren in prijs van een paar euro's tot wel €250 omdat deze door zijn keramische mantel geschikt is voor temperaturen tot 1400 graden Celsius ( keramische en emailleeroven) omdat hierbij gebruik wordt gemaakt van open 230 Volt aansluitingen icm 24Volt en stromen tot wel 25Amp heb ik een handzame behuizing gemaakt die op de lasersnijder uit triplex of acrylaat gesneden kan worden. Omdat er degelijke banaanstekerverbindingen, een male eurostekker en een dubbel afschakelende schakelaar worden gebruikt, is het eenvoudig om een veilige handzame kast te maken die ook nog aan de laagspanningsrichtlijn voldoet.
Deze schakelkast is ook bruikbaar om diverse andere verwarmingselementen aan te sturen zoals heteluchtovens, strijkijzers, verfafbranders, espressoapparaten, folieschakelaars, vacuumvormers, thermoplastische frontpaneel apparatenn, foliecutters of -sealers  etc.

Gebruikt om het geheel te maken:
Lasercutter, DraftSight, inkscape met de boxmaker plug-in.
Fotec SSR-25 &40 DA, REX-c100 PID, MYPIN TA6 PID, XMT7100 PID, Polypox THV500 met Polypox 355 harder om de box op een duurzame en vandaalbestendige manier te lijmen. Standaard aansluitsnoer met eurostekker en randaarding. Thermocouple T en K van TC Direct en Chinese PT100 sensors.  16A/230 inbouw wcd's van Berkel.

Project informatie

  • Projectnaam: Temperatuurregelaar met PID
  • Maker: Boy Bakhuys