Lokaal21 voor onderwijs


Lokaal21 voor onderwijs

De ontwikkeling in de techniek gaat razendsnel. 3D printers zijn hot. Het onderwijs staat voor de uitdaging hierop in te spelen. De Kaasfabriek bereidt het onderwijs voor op de toekomst door scholen en onderwijsinstellingen te inspireren voor techniekonderwijs op een innovatieve manier. Zowel voor de docenten als voor de leerlingen van basisscholen, mbo’s en hogere scholen biedt de Kaasfabriek workshops, machines en kennis. De mogelijkheden op een rij:

Schoolklas in het FabLab

Een schoolklas (zowel BO en VO) komt een dagdeel (ochtend of middag) experimenteren in de Kaasfabriek. De leerlingen leren wat er mogelijk is met alle machines en gaan naar huis met een eigen ontworpen product. Het is leuk en leerzaam voor alle leeftijden. De kosten voor een dagdeel in het FabLab met professionele begeleiding zijn maximaal 500 euro, afhankelijk van het aantal leerlingen en beschikbare begeleiding.

FabLab voor docenten

Docenten die in hun lessen aandacht willen besteden aan de nieuwste technieken kunnen kennis opdoen in de Kaasfabriek. De Kaasfabriek biedt een workshop speciaal voor docenten techniek, handvaardigheid of aanverwante vakken met hierin aandacht voor de machines en de manier waarop je deze kunt gebruiken in de lessen.

Bouw een 3D printer voor school

3D printen en ontwerpen wordt waarschijnlijk onderdeel van het techniekonderwijs. Hiervoor is kennis van het driedimensionaal printen nodig en een 3D printer. Docenten kunnen eventueel samen met leerlingen een eigen printer voor de school bouwen tijdens de workshop "Bouw je eigen 3D printer".  De kosten voor het zelf bouwen zijn lager dan het aanschaffen van een kant-en-klare 3D printer. Bovendien past het binnen het opleidingsbudget. De kosten voor het gebruik van de 3D printer zijn overigens goed te overzien.

Studenten

Studenten kunnen school- en studieopdrachten doen in de Kaasfabriek. Na het volgen van een Basiscursus FabLab kunnen zij terecht tijdens de open inloop om aan opdrachten voor hun studie te werken. De Kaasfabriek biedt tevens stageplekken, afhankelijk van het soort stage.

Lespakketten

De Kaasfabriek ontwikkelt samen met partners uit het onderwijs lespakketten.

Neem contact op voor meer informatie

De Kaasfabriek is een stichting zonder winstoogmerk. Het delen van kennis staat centraal en we werken  met vrijwilligers. Lees meer over de Kaasfabriek.

Agenda Lokaal21: