PET fles vetersnijder

PET fles vetersnijder

Om PET flessen  adequaat te recyclen (PET is nl bijna oneindig te recyclen met behoud van eigenschappen) is het noodzakelijk de dop én het bijbehorende verzegelingsringetje te verwijderen. Wij sparen op de Kaasfabriek dan ook de doppen om te recyclen tot nieuwe gebruiksvoorwerpjes of in de toekomst tot een heus skateboard. De fles verdwijnt dan in de plastic inzamelzak die maandelijks in veel gemeenten ingezameld wordt.  Met deze cutter kun je er echter ook meterslange veters van maken die als (op)bindmateriaal voor lijmprojectjes, bonenstaak geleiders of binders, vlechtmatten etc gebruikt kunnen worden.

De vierkante buis kan variëren van 20x20 - 40x40 afhankelijk van wat je in voorraad hebt en van aluminium, staal of kunststof zijn gemaakt. Het hout is afkomstig van een gereclaimd azobé raamkozijn het staal in dit geval van een oude stelling.
Er is dus in dit geval allemaal oldskool gereedschap gebruikt zoals een tafelzaagmachine, afkortzaagmachine, boor- en doorslijpschijfmachine. Gebruik van een winkelhaak en kolomboor heeft de voorkeur. Je hebt een ronde en een platte zoetvijl nodig, een M8 tap, boor D7 als je rechtstreeks in het hardhout tapt, of D11 als je een metalen draadbus gebruikt in zacht hout. Verder een D4 of D5 boortje en een 1mm dikke doorslijpschijf en een smal breekmesje en een ijzerzaagbof dunne Japanse trekzaag om de sleuven in het hout te kunnen maken.  Maaltijd is ongeveer een half uur.

Project informatie

  • Projectnaam: PET fles vetersnijder
  • Maker: Boy Bakhuys