Skateboard van berkentriplex

Skateboard van berkentriplex

Omdat er tijdens open inloop, evenementen zoals van Alkmaar aan zee en HAL25 en skatelessen van onze oude buren vaak gebruik werd gemaakt van mijn oude pintail Longboard, werd duidelijk dat veel kinderen een dergelijk duur, mooi en goedlopend Longboard, skate- en/of stuntboard niet konden betalen. Borden van enkele tientjes om " het uit te proberen" zijn vaak na de eerste regenbui niet meer bruikbaar omdat het materiaal gewoon uit elkaar valt of de griptape los laat en de lagers vastroesten en dus niet meer netjes lopen.
Daarvoor heb ik onderzoek gedaan welke type borden het meest gewild zijn en wat er voor nodig is om een highqualty deck te maken voor een zo laag mogelijke prijs. Verder zijn de gebruikte rubbers en lagers van groter belang om het deck een hoge handelbaarheid en uitloopsnelheid te geven dan de gebruikte trucks. Dus heb ik een reinigingstool gemaakt om lagers te reinigen en een straalcabine aangeschaft om oude (vaak goedkope) trucks te refurbishen zodat ze niet meer van nieuw te onderscheiden zijn. Hiermee kunnje dus ook je eigen oude en beschadigde trucks weer recyclen wat de prijs van het eindresultaat weer flink drukt. Het is natuurlijk nog leuker om zo'n klus samen met je vader of moeder of een (skate) vriend of vriendin te doen. Er zijn diverse nieuwe sets lagers en rubbers in voorraad en een heleboel (in)complete trucks en wielen die wachten op refurbishing.

Skateboard is vooraf in vorm gesneden op de BRM lasercutter. Het griptape is op rol of vaste lengtes voor een Longboard aanwezig en kan in elke gewenste vorm en in diverse kleuren op dezelfde lasercutter in vorm gesneden worden. In één van de platen triplex worden ook de gaten voor de trucks voorgesneden zodat deze perfect in lijn met elkaar staan. De lagen worden met Polypox epoxy aan elkaar gelijmd om een duurzame en watervaste verbinding tussen de lagen te krijgen en dmv een speciaal geprepareerde zak en een mal vacuüm verlijmd om luchbellen tussen de lagen te voorkomen.
Afbeeldingen kunnen vanaf een lasercopy met behulp van een vernis op het hout afgedrukt worden en zelfs je oude spijkerbroeken of beschadigde stripboeken kun je omtoveren tot een gepersonifieerd Popartdeck. Fineerinleg van je eigen logo is uniek in zijn soort en heb ik net als de spijkerbroekenversie nog nooit eerder gezien

Project informatie

  • Projectnaam: Skateboard van berkentriplex
  • Maker: Boy Bakhuys