Stadsfabriek


Stadsfabriek voor bedrijven
Kaasfabriek | FabLab regio Alkmaar is de plek in Alkmaar waar je (bijna) alles kan maken. Makers van alle leeftijden werken en experimenteren in de Kaasfabriek en hier ontmoeten ze elkaar. De Kaasfabriek biedt ruimte voor het experiment, frisse ideeën en is de plek om dromen waar te maken. De Kaasfabriek verbindt onderwijs, bedrijfsleven en makers van alle leeftijden. Ontmoet hier de nieuwe generatie in de techniek.
 
De Kaasfabriek is gemaakt van oude zeecontainers en geeft toegang tot de nieuwste machines, zoals 3D-printers, lasersnijders, vinylsnijder, CNC-portaalfrees en meer. Kom kennis opdoen over de nieuwste technieken en een blik in de toekomst en neem deel aan de FabLab workshops. Of boek een workshop speciaal voor uw bedrijf.

Bedrijven doe mee met de Kaasfabriek
  • Word lid van de Kaasfabriek Klub van 100
  • Sponsor machines of materialen zoals kunststof en hout.
  • Deel uw kennis: verzorg een workshop of inspiratieavond voor de Kaasfabriek community.
  • Kom kennis opdoen over de nieuwste technieken en een blik in de toekomst en neem deel aan de fablab workshops. Of boek een workshop speciaal voor uw bedrijf. Programma 1. Presentatie over nieuwste technieken incl. lunch of ontbijt: 1,5 uur. Programma 2. Maak uw dromen waar en ga zelf aan de slag. Leer de machines en mogelijkheden kennen en maak eigen ontwerpen: vanaf 2,5 uur.
  • Ook voor uw bedrijfsuitje of vergadering kunt u in de Kaasfabriek terecht.
 
Faciliteiten
3D printers, lasersnijders, vacuümvormer, CNC-portaalfrees en vinylsnijder. Beamer, scherm en laptops, wifi, 20-25 zitplaatsen aan tafels, flipover en Bravilor warme drankenautomaat.
 
Mooie locatie
De Kaasfabriek heeft een fantastisch uitzicht op de skyline van Alkmaar. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer, slechts vijf minuten loopafstand vanaf Alkmaar centraal. Parkeren kost maximaal 3 euro per dag.
De Kaasfabriek werkt intensief samen met HAL 25. De hal beschikt over een lounge, twee bars, een restaurant, twee minibioscopen, een café, een vrije vloer van 1.000 m2 én een buitenruimte van ruim 5.000 m2. Het geheel is meer dan de som der delen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

De Kaasfabriek is een stichting zonder winstoogmerk. Onze inkomsten komen ten goede aan de doelstellingen van de Kaasfabriek: educatie en promotie van techniek. We werken grotendeels met de inzet van vrijwilligers.

Droom  - Doe  - Deel!