De Wonderzetter

De Wonderzetter

Namens Jong Ondernemen en Inholland Alkmaar hebben we een (halfjarige) onderneming gestart genaamd: Wonderzetter. Zoals de naam al verklapt betreft het speciale onderzetters. We hebben gekozen voor een tweezijdige onderzetter: de bovenkant van bamboe en de onderkant van microvezel. Naast dat microvezel zacht is voor uw tafel etc. neemt het ook vocht op. De Wonderzetter is dus een twee-in-een toepassing voor in ieder huis. Daarnaast kan het microvezel doekje van de bamboe afgehaald worden, door het gebruik van klittenband, en gewassen worden. Zo blijft de Wonderzetter duurzaam in zijn gebruik. Als kers op de taart kunnen we van alles in het bamboe laseren/graveren. Hiermee creëren we een stukje personalisatie met onze Wonderzetter. Dat wilt u toch ook?!

Voor de Wonderzetter gebruiken we duurzame bamboe als bovenkant, microvezel als onderkant en klittenband ter verbinding van beide kanten. Verder alleen lijm voor het klittenband en lak als coating van de (gegraveerde) bamboe. 

Voor het product zelf wordt alleen de lasersnijder gebruikt, namelijk voor het snijden van microvezel doekjes (laseren gaat rafelen tegen t.o.v. regulier knippen/snijden) en het graveren van namen/logo's etc. Verder hebben we de 3D-printer gebruikt om een mal te maken om lijm zo nauwkeurig mogelijk aan te brengen.

Project informatie

  • Projectnaam: De Wonderzetter
  • Maker: Mike Tesselaar