Volg ons op facebook

schermafbeelding-2016-10-09-om-22-04-15

Kaasfabriek - FabLab regio Alkmaar heeft het bericht van Zuid Aan Zee gedeeld. ...

Linda van der Knaap in de krant gezien? Zij staat voor Het Timmerhuis waar ook leuke activiteiten voor kinderen te beleven zijn.

View on Facebook

TechniekKidz op basisschool 't Baeken. Dit keer maken de kids een echte racewagen. Superwielen, assen, ramen en deuren. Nog een paar weken en we gaan het schoolplein onveilig maken😀 ...

View on Facebook

Dit jaar eens wat anders dan snoep voor sint Maarten. Dus deze dinos en BFF (best friends forever)-hangers gelaserd, gemaakt door @francien op de KF. ...

View on Facebook
Geplaatst in in actie

Arduino dag 2016

ArduinoD16-e1452788955542

Aanstaande zaterdag 2 april 2016 doet de Kaasfabriek mee aan de internationale Arduino dag. Er is een wedstrijd waar wij jouw arduino skills op de proef stellen! Pakketjes met arduino’s en een geheime samenstelling zijn aanwezig. Doe mee! Er zijn leuke prijsjes te winnen.
Heb je en eigen Arduino project en wil je die meenemen? Graag.
Kom ook spelen met de de robot arm. Deze is zaterdag ook als bouwpakket te koop.

Vanaf 14:00 uur ben je van harte welkom!

Meer info kun je hier  vinden.

Geplaatst in Geen categorie

Crowdfund campagne voor CNC portaalfrees succesvol!

P1080754

De crowdfund campagne voor een nieuwe CNC portaalfrees is succesvol verlopen. Het beoogde fund bedrag van € 15.000,- is opgehaald mede dankzij de bijdragen van de Kaasfabriek vrienden, vrijwilligers, familieleden en overige begunstigers.

De wens voor een grote computergestuurd portaalfrees kwam al snel na de officiële opening van de Kaasfabriek, 8 maart 2014, op tafel. De wens was op dat moment alleen groter dan het beschikbare budget. Met de kaasfabriek vrijwilligers zijn het afgelopen jaar de verschillende mogelijkheden onderzocht en besproken. Crowdfunding kwam als haalbaar idee uit de bus. Bijna tegelijkertijd ontstond de gelegenheid om aan te sluiten bij het platform Slimmer Samen, een Crowdfund initiatief van de gemeente Alkmaar.

De hele voorbereiding van de campagne, inclusief de promotie film, is voorbereid en uitgevoerd door de Kaasfabriek/FabLab en MediaLab vrijwilligers. Eind november 2015 is de crowdfund campagne gestart. Vrijwel vanaf het begin heeft de teller niet stil gestaan en is het gewenste bedrag langzaam en gestaag bij elkaar gefund. Dit mede ondersteund door de promotieacties op Facebook/Twitter en via de Kaasfabriek nieuwsbrief.

Afgelopen maandag 29 februari is de eindstreep behaald, mede door de laatste bijdrage uit de voor dit doel opgespaarde vrijwilligerspot. De voorbereiding voor de aanschaf van de CNC portaalfrees kan nu starten. Zodra de portaalfrees up & running is worden alle donateurs uitgenodigd voor de feestelijke start! Dan wordt voor de creatieve makers het volgende werkelijkheid: maak je dromen en frees het mooiste.

Geplaatst in machines Getagd met

Uitbreiding Kaasfabriek, klaar voor de 21 century skills

Kaasfabriek-fablab-alkmaar-gebouw-van-zeecontainter-feb2016

De kaasfabriek groeit!

Afgelopen week is de bovenruimte voor het eerste evenement met jonge uitvinders in gebruik genomen. Het was net op tijd klaar dankzij de inzet van de van een aantal toegewijde vrijwilligers.  Het was even lastig met alle regen en harde wind van de afgelopen weken maar het is gelukt.

De ruimte die er bij is gekomen is zo’n 55 m2 groot. Groot genoeg dus om een hele klas te kunnen ontvangen.

En binnenkort gaan we zo’n zelfde ruimte beneden er ook bij betrekken. Dit wordt dan de werkplaats voor de CNC portaalfrees en Kuka. Heb je zin om te helpen meld je dan aan via info@kaasfabriek.nl

Geplaatst in opbouwfase

Crowdfundingcampagne is gestart. Binnen een week €4000,-

P1080754

De Kaasfabriek is aan het groeien. Bij groei horen nieuwe investeringen. Om de mogelijkheden van het maken verder uit te breiden willen we een grote CNC (Computer Numerical Control) portaalfrees aanschaffen We zijn nog jong en onze middelen zijn niet toereikend de aanschaf volledig zelf te bekostigen. We vragen dus aan onze fans, aan jou, om ons te supporten deze machine te kopen. Jij en andere makers gaan deze machine gebruiken om dromen waar te maken. Een week na de start van de campagne hebben 20 donateurs in totaal al €4000 gedoneerd! We moeten nog een flink bedrag om ons doel van €15.000 te halen. Word jij onderdeel van het succes?

Opstap naar verdere uitbreiding

Deze machine is de opstap naar verdere uitbreiding. We richten de Stadsfabriek op en Lokaal 10. De plek waar professionele en niet-professionele ontwerpers, kunstenaars, timmermannen, meubelmakers en doe-het-zelvers in de regio Alkmaar hun dromen waar maken. En de plek met het technieklokaal van de toekomst, waar kinderen en scholen 21st century skills leren.

Meer over de CNC portaalfrees

CNC frees (1 van 1).jpgDe CNC portaalfrees kan veel! Bewerk in een keer grote platen van 244cm bij 122cm. Droom, doe, deel. Jij bedenkt iets, in de Kaasfabriek kan je het maken/ doen, en door jouw kennis te delen komen we samen verder. Wat je precies met de CNC frees kan maken hangt natuurlijk af van de creativiteit van de maker, maar denk aan: meubels, decors, kunstwerken, tuinhuisjes, bloembakken en natuurlijk … kaasplankjes.

Via onze social media delen we de komende periode mooie voorbeelden ter inspiratie. Wil je meer over de CNC weten? Check deze website over de CNC XJ1325

Heb je de crowdfunding video al gezien?

Geplaatst in sponsoring Getagd met , , , ,

Proefstation Hoofddorp

kantoor programma

Op vrijdag 9 oktober geven we een workshop tijdens Proefstation Hoofddorp. De workshop richt zich op de mogelijkheden voor jongeren en makersplaatsen in Beukenhorst West. Waar kunnen jongeren zich ontwikkelen met behulp van de nieuwste technieken? Hoe richt je zo’n plek in? Hoe trek je expertise aan? Wat kunnen deze plekken betekenen naast het bestaande school curriculum? Lees meer ›

Geplaatst in in actie

De Kaasfabriek komt op TV

Opnames Geloof en een hoop liefde EO tv programma-3532.jpg

Donderdag 8 oktober om 17.10 uur komt de Kaasfabriek op TV. Het programma Geloof en een hoop liefde gaat over Alkmaar. Geloof en een Hoop Liefde strijkt een week lang neer in een plaats in Nederland. Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Kefah Allush zoeken hier naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities en bijzondere mensen. ”

Naar de website van Geloof en een hoop liefde

Zie hier de foto’s van de opnamedag in juni:

 

Geplaatst in in actie, pers

LEGAAL KABAAL bij HAL25

Legaal kabaal

LEGAAL KABAAL is een tegengeluid. Tegen angst, verdriet en haat. Een hoopvol geluid, dat zich op de toekomst richt en kansen ziet. Een knallend en vastberaden benefiet. De Kaasfabriek is erbij! Op 10 oktober maken wij samen met jullie LEGAAL KABAAL. In HAL 25 in Alkmaar komen jong en oud dansen, eten, drinken, schminken, en vooral: doneren. Leeg je zakken en dans je moe!

Zaterdag 10 oktober
HAL 25, Pettemerstraat 15 in Alkmaar
15.00 tot 02.00

Geplaatst in in actie

Bezoek van de bibliotheek Kennemerwaard

Basiscursus voor Bibliotheek Kennemerwaard

Een geslaagde en gezellig basiscursus FabLab met een team medewerkers van de bibliotheek. De deelnemers zijn allemaal actief op de scholen. Zo kunnen we nog beter de samenwerking opzoeken met elkaar.Fabmoment van de stickersnijder en lasercutter

Geplaatst in in actie, workshops en cursussen

De scheepswerf van de Kaasfabriek bij Paleis Soestdijk

Summer familiy day 2015 -2-87

Paleis Soestdijk was het toneel van een super gaaf bedrijfsevenement. Wij waren onderdeel van het uitgebreide programma voor de hele familie. De knalgele promocontainer was omgebouwd tot Scheepswerf. De kinderen kwamen hun eigen bootje bouwen. Ook maakten ze hun eigen onderdak met pvc-buizen, schroeven en de boormachine.

 

 

Geplaatst in in actie

Nieuwsbrieven archief

@kaasfab