Crowdfund campagne voor CNC portaalfrees succesvol!

De crowdfund campagne voor een nieuwe CNC portaalfrees is succesvol verlopen. Het beoogde fund bedrag van € 15.000,- is opgehaald mede dankzij de bijdragen van de Kaasfabriek vrienden, vrijwilligers, familieleden en overige begunstigers.

De wens voor een grote computergestuurd portaalfrees kwam al snel na de officiële opening van de Kaasfabriek, 8 maart 2014, op tafel. De wens was op dat moment alleen groter dan het beschikbare budget. Met de kaasfabriek vrijwilligers zijn het afgelopen jaar de verschillende mogelijkheden onderzocht en besproken. Crowdfunding kwam als haalbaar idee uit de bus. Bijna tegelijkertijd ontstond de gelegenheid om aan te sluiten bij het platform Slimmer Samen, een Crowdfund initiatief van de gemeente Alkmaar.

De hele voorbereiding van de campagne, inclusief de promotie film, is voorbereid en uitgevoerd door de Kaasfabriek/FabLab en MediaLab vrijwilligers. Eind november 2015 is de crowdfund campagne gestart. Vrijwel vanaf het begin heeft de teller niet stil gestaan en is het gewenste bedrag langzaam en gestaag bij elkaar gefund. Dit mede ondersteund door de promotieacties op Facebook/Twitter en via de Kaasfabriek nieuwsbrief.

Afgelopen maandag 29 februari is de eindstreep behaald, mede door de laatste bijdrage uit de voor dit doel opgespaarde vrijwilligerspot. De voorbereiding voor de aanschaf van de CNC portaalfrees kan nu starten. Zodra de portaalfrees up & running is worden alle donateurs uitgenodigd voor de feestelijke start! Dan wordt voor de creatieve makers het volgende werkelijkheid: maak je dromen en frees het mooiste.

Droom Doe Deel!
Geplaatst in machines Getagd met

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Spamfilter CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Nieuwsbrieven archief

@kaasfab